top of page

Wildwandelen: "Laat je verrassen"

Bijgewerkt op: 15 okt. 2020


Snelwandelen kennen de meesten wel, het is zelfs een Olympische sport! Minder bekend of niet bekend is wildwandelen? Ken je dat? Waarschijnlijk niet omdat ik het zelf heb verzonnen. Wildwandelen betekent voor mij; zonder plan en zonder doel naar buiten gaan en wandelen. Het kan gezellig samen, maar ook heel goed alleen. Bij elke kruising stop je even en voel je welke kant je op wilt. Ik raad je wel aan om geld of een pinpas mee te nemen, want als je het serieus neemt weet je niet hoe lang je wandeling gaat duren en waar je terechtkomt. Het kan zo maar gebeuren dat je best ver van huis gaat en voor je het weet is het tijd voor een borrel of een hapje. Daar wil je op voorbereid zijn natuurlijk. Een bus of trein terug is soms ook geen overbodige luxe.


Wat het me brengt is dat ik meer kan genieten van het onderweg zijn, van de route. Ook sta ik open en neem ik de tijd voor gesprekjes met mensen die ik tegenkom. Het lijkt ook wel alsof men dat aanvoelt, want mooie ontmoetingen vinden telkens weer plaats.


Zo liep ik een paar dagen geleden bijvoorbeeld al wildwandelend de duinen van Zandvoort in. Een leuke dame met bakfiets en kind sprak mij spontaan aan. Ze had hele toffe schoenen aan en ik nam me voor daar nog wat over te zeggen. Tijdens ons gesprekje vergat ik alweer dat ik dat wilde zeggen. Toen ik wegliep riep ze; ‘Hé, toffe schoenen heb je aan!’ Dat is toch grappig.


"Het vergt toewijding, een leeg agendadeel en een open vizier."

Niet lang daarna kwam ik iemand tegen die ik ken via surfen en hij refereerde aan een ‘Metro-stuk’ dat ik over surfles heb geschreven na een eerste poging bij een vriend van hem. Daar had ik lang niet aan gedacht, het is dan ook iets van tien jaar geleden. Toch leuk om daar weer even heen te worden geslingerd. En te beseffen hoe lang ik al pogingen tot surfen doe, haha.


Daarna besloot ik een souvenir winkeltje in te lopen op de boulevard. Waarom? Tja, waarom niet. Ik doe dat anders nooit en opeens voelde ik ruimte en tijd om dat te doen. Ik heb daar een hilarische vintage ‘Groeten uit Zandvoort’-kaart gekocht met een half

naakte dame erop waarmee ik een vriend een hart onder de riem ga steken.

En zo ging het door met spontante ontmoetingen en mini-avonturen onderweg.


Wildwandelen brengt ruimte en is een makkelijke manier om in het hier en nu te blijven, als je daarna tenminste niet allerlei ‘to do’s’ in je agenda hebt staan. Het vergt toewijding, een leeg agendadeel en een open vizier. Laat je verrassen.


Wandel jij wel eens wild? Of zou je dat na het lezen van dit overwegen? Ik kan het je in ieder geval van harte aanraden. Laat me weten als je het gaat doen, samen wilt doen of hebt ervaren.

.

Liefs Linda

❤️

.

.

.

#wildwandelen #zandvoort #duinen #zonderdoel #genieten #letsletitallout #letswalk #letstalk

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page