top of page

"Hoe gaat het nou echt met mij"

Bijgewerkt op: 16 okt. 2020

Anderen stel je de vraag meerdere keren per dag, maar leg jij hem jezelf wel eens voor? "Hoe gaat het nou echt met mij?" Het is zo waardevol en belangrijk om periodiek bij jezelf in te checken. Helemaal nu in de voor ons onbekende situatie. Voor je het weet loop je in deze snelle wereld als een kip zonder kop dagelijks een heel schema af te werken dat totaal niet bij je past en alleen maar over anderen gaat. ‘Been there, done that!’


Om de paar maanden stel ik de vraag aan mezelf. Dan pak ik mijn dagboek erbij en noteer per vlak – persoonlijk, privé en werk – hoe het ervoor staat, waar ik heen wil en wat ik daarvoor nodig heb. Hieronder mijn aanpak. Wie weet is het ook iets voor jou.


Het fijne is, dat als je dit vaker doet, je als vanzelf een overzicht creëert van jouw patronen, progressies en stagnaties.


Persoonlijk – Dit staat voor jouw gezondheid, geestelijke- en fysieke welzijn. Hoe voel je je? Sport je genoeg? Eet je gezond?


Privé – Hoe staat het met de relaties in jouw leven? Met jouw liefde, gezin, familie, vrienden, etc.


Werk – Doe je waar je blij van wordt? Heb je het naar je zin? Is er iets wat je anders wilt?


Als er nog een onderdeel is dat voor jou belangrijk is kun je deze toevoegen. Voor mij zijn ‘wonen’ en ‘liefde’ bijvoorbeeld extra thema’s.


• Welke conclusies kun je per onderdeel trekken? Schrijf deze op.

• Kijk naar je conclusies. Welke punten ben je tevreden over en welke wil je aanpakken? Wat heb je daarvoor nodig?

• Welke acties kun jij in de komende vier weken aan de te veranderen punten verbinden?


Na twee weken kun je evalueren. Hoe staat het ervoor met de intenties en actiepunten? Kloppen ze nog? Zijn er aanpassingen nodig? Zit je op schema? Het is ook mooi om het aan de maancyclus te koppelen; starten met nieuwe maan en evaluatie bij volle maan.


Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt laat het me weten.


Liefs Linda

❤️

.

.

.

#letsletitallout #coaching #checkin #nieuwemaan #vollemaan #cyclus #verandering #plannen #groei #hoegaathetnouechtmetje


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page