top of page
Linda_Portretten-5.jpg

Linda Oudendijk

Vroeger

Een enorme pleaser was ik. Beslissingen liet ik het liefste aan anderen over en elke discussie ging ik uit de weg. Alles voor de lieve vrede. Als iedereen om mij heen maar gelukkig was, dan ging het met mij ook prima. En prima was oké.

 

Ik ben opgegroeid onder het motto; ‘Niet zeiken, maar doorgaan’. Deze overtuiging heeft mij veel gebracht, maar op een gegeven moment ging ik eraan onderdoor en werd het zaak om te kijken wat ik zelf wilde. In 2006 nam ik de stap naar coach Pieter van Breemen en volgde daar mijn eerste cursus; Persoonlijk Meesterschap. Het begin van de zoektocht naar mezelf.

Het doorbreken en ombuigen van belemmerende gedachten en overtuigingen naar positieve en authentieke, speelt een grote rol in mijn coaching. Ik zeg authentiek want vaak zijn de gedachten en overtuigingen die we meedragen niet van ons zelf. Ze hebben een soort programmering gevormd die via familie of personen uit jouw omgeving in ons systeem is geplant. ‘Jij kunt dit helemaal niet’ of ‘Jij zal dat nooit bereiken.’ Je kunt je voorstellen dat dat grote impact heeft als je deze beweringen gelooft en als waarheid aanneemt. Jouw gevoel en gedrag worden daarop gebaseerd. Zo is 'niet zeiken maar doorgaan' een negatieve rol gaan spelen en daardoor liep ik mezelf voorbij. Daarom houd ik ervan om alles te bevragen, dat is zo waardevol. Zo kun je relatief snel een grotere bewustwording creëren en enorme verschuivingen maken in jouw leven.

De Ommezwaai

Er zijn wel meerdere momenten geweest in mijn leven die een grote invloed hebben gehad op het vervolg, maar dit is een van de grootste. Op een parkeerplaats met vrienden in Frankrijk, met m'n surfpak half aan, ging mijn telefoon. Mijn toenmalige werkgever belde met de mededeling; "Sorry Linda, we laten je gaan". Het was dinsdag 23 september 2014 en in ene was ik werkloos. Een mengeling van schok en opluchting schoot door mijn lichaam. Een gevoel van vrijheid; 'Nu kan ik alles doen wat ik wil!' vergezeld door angst en onwetendheid; 'Nu kan ik alles doen wat ik wil…' 

Zeven jaar werkte ik als grafisch vormgever en redacteur bij Dagblad Metro en Telegraaf. Mijn favoriete artiesten tot de buurman op de hoek heb ik geïnterviewd, niemand ontkwam aan mijn nieuwsgierigheid. Ook toen was ik al volop bezig met mijn eigen research. Waarom doet men wat men doet? Hoe kom je ertoe om je hart en dromen te volgen? Waar haal je dat lef vandaan? Het was een plek waar ik veel heb geleerd, veel plezier heb beleefd, maar ook veel stress heb ervaren en een baan waar ik in sociale kringen mee aan kon komen en me tevens makkelijk achter kon verschuilen. Het ontslag was de schop onder mijn kont die ik nodig had en een belangrijk keerpunt in mijn persoonlijke ontdekkingsreis. 

 

Er brak voor mij, en niet te vergeten voor mijn omgeving, een pittige periode aan van talloze netwerkborrels, waar ik niet wist hoe ik me voor moest stellen; “Ik ben Linda en ... doe even niets”, veel wandelingen, veel praten en veel tranen. Na een paar maanden krabbelde ik op. Een ding was zeker; ik wilde meer zingen. Dat doe ik al zolang ik me kan herinneren en ik ben er dol op. Voor het eerst in mijn leven durfde ik mezelf zangeres te noemen, een heel proces op zich. Ik richtte mijn eigen band op en organiseerde buurtfeesten onder de naam Buur(t)feest Amsterdam, waar ik zelf ook optrad. Ik kwam in een flow die ik nog nooit had gevoeld en… verloor deze na een tijdje ook weer. Een van de lessen daaruit; 'Stoppen is soms krachtiger dan doorzetten'. Mijn zoektocht ging verder.

Ondertussen weet ik dat werk jou als mens niet definieert. Het plaatje aan de buitenkant zegt niets. Het heeft heel wat therapie, workshops, cursussen en zelfonderzoek gevergd om dat in te zien en daarna te geloven. Wat er wel toe doet? Dat je jezelf kunt en durft te zijn. Dat jij jouw leven leidt. Krijg in kaart wat voor jou belangrijk is. Houd je niet onnodig klein; jij mag gehoord, gezien en geliefd worden. En dat is misschien wel onze grootste behoefte, gevalideerd worden door anderen. Maar wat nog veel belangrijk is; gevalideerd worden door jezelf. 

Nu

"Ik ben blij met mezelf!" Dat is zo fijn om te voelen, uit te spreken en het te menen. En daar begeleid ik als gecertificeerd coach anderen ook naartoe, met de natuur als grootste tool. Leer jouw waarde, kracht en talent kennen. Leer grenzen stellen, voor jezelf te gaan staan en zonder excuses jouw leven te leiden. Samen leggen we een solide basis en krijg je handvatten door middel van krachtige tools. Van schaalwandelen tot RET, van kernwaarden tot voice dialogue, van een rustige wandeling tot een op maat gemaakt avontuur. Op naar een schaamteloos leven.

Linda_Portretten-31.jpg

 

Onderwerpen die worden aangeraakt kunnen zwaar voelen, juist daarom breng ik graag letterlijk en figuurlijk lucht in onze conversaties. Door naar buiten te gaan, door humor en door adem te halen. De trajecten die ik aanbied bevatten een rode lijn, maar worden aangepast naar de behoefte van het moment. Door vrijheid en ruimte te geven en te nemen, wordt er individueel veel meer bereikt. Want ook al zijn er veel overeenkomsten, ieder heeft een eigen manier van communiceren en eigen doelen. Het gaat erom dat het bij de persoon in kwestie past en goed voelt. Gaandeweg heb ik mijn intuïtie hierin leren vertrouwen en deze speelt een grote rol in mijn coaching.

Alle tools en technieken die ik inzet heb ik trouwens zelf door en door getest en sommige gebruik ik nu nog bijna dagelijks. ‘Practice what you preach’ is dan ook een zinnetje dat ik graag en regelmatig gebruik.

 

Tegenwoordig experimenteer ik er op los en ben ik minder streng voor mezelf. Ik mag op m’n bek gaan, want dat betekent dat ik nieuwe dingen probeer en leer. Ik laat mezelf overal zien, online en offline. Ik treed op onder de artiestennaam Lynn Mae, heb mijn EP met de titel 'On the Road' uitgebracht. Na in de corona tijd een jaar lang 'Sunday Songs for you' online te hebben gezongen voor m'n volgers op Instagram en Facebook, ga ik nu in duo vorm weer live het podium op. Heerlijk! 

Daarnaast werk ik vol enthousiasme als gecertificeerd coach bij 'Let's let it all out'. Zo komen mijn dromen stukje bij beetje dichterbij.

Een van de grootste dromen die ik in 2021 heb verwezenlijkt is wonen aan zee. De sprong van Amsterdam naar Zandvoort was een voor mij zeer logische stap aangezien ik op een gegeven moment alleen maar in de trein naar het strand zat om te surfen, te wandelen, te zwemmen. Ik kan niet zonder de zee en dat zal iedereen die mij een beetje kent beamen. De volgende uitdaging die ik aan ga is de Camino Portugues wandelen in september. Startend vanuit Porto ga ik minimaal 240 kilometer en wellicht maak ik er zelfs 340 van als het lekker gaat. Wandelen heeft mij altijd geholpen om letterlijk en figuurlijk weer in beweging te komen. Van hoofd naar hart, van buiten naar binnen. Maar zo'n afstand is nieuw voor me. Heel benieuwd wat dit me gaat brengen. Mijn eerste wandelschoenen ooit zijn aangeschaft, sneldrogende shirts en een grote rugzak. Ik kan niet wachten!

 

Wil je mijn proces en updates volgen kijk dan op mijn Instagram- of Facebookpagina.

11 weetjes over mij

die je waarschijnlijk

nog niet wist

 1. Als ik zing, dan gaat het goed met me. Zing ik niet, dan is er iets aan de hand en zit ik teveel in mijn hoofd.  

 2. Als ik een omelet eet dan snijd ik het eerst in kleine stukjes voordat ik het ga eten. Dat vind ik efficiënt, aangezien ik mijn bestek in mijn handen wissel tijdens snijden en eten. Dan kan ik daarna alleen met vork aan de slag.

 3. Ik vroeger ontzettende fan was van Mariah Carey, en nu eigenlijk nog steeds.  

 4. Dat ik al vanaf mijn achtste dagboeken bij houdt en dat nog steeds doe, zodat ik nu een enorme stapel heb en mijn hele leven zo ongeveer gearchiveerd is.

 5. Ik slaap nog met een knuffel. Het is een schildpad en hij heet Toon.

 6. Ik kleding ontzettend lang draag en soms schrik als ik foto’s van heul lang geleden zie met bijvoorbeeld dezelfde trui.

 7. Ik maar twee paar hakken heb en er echt niet goed op kan lopen. Voor mijn optredens ben ik altijd nerveus voor de wandeling naar het podium. Dat ik een pump verlies of iets dergelijks. Ik heb ze ook regelmatig in overleg met het publiek uitgetrokken. Schaamteloos!

 8. Dat mijn eerste keer surfen in 2002 was en ik bak er nog steeds niet heel veel van, maar ik vind het zoooo leuk om te doen.

 9. Dat ik overal sambal bij kan eten, van ontbijt tot diner.

 10. Dat ik sterretjes op het plafond van mijn slaapkamer heb en een kinderlamp met wolkjes. Het kleine kind in mij word daar dolgelukkig van.

 11. Ik mezelf in Pixar-films volledig kan verliezen en in tekenen ook trouwens.

Linda_Portretten-24.jpg

Mijn nieuwsgierige zoektocht stopt gelukkig nooit en zo frustrerend als dat eerst was, hoe hard ik er nu van geniet.

Wil jij ook stappen richting een vrijer en schaamteloos leven maken? Voor jezelf gaan staan en jouw leven leiden? Vraag dan via mail, telefoon of het contactformulier hieronder een gratis en vrijblijvende intake aan. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Tot snel!

Liefs Linda

bottom of page