top of page

Cadeautje

Sommige tools voelen echt als een cadeau, omdat je ze elke dag kunt inzetten en ze enorm waardevolle inzichten kunnen geven. De volgende twee gereedschappen wil ik je graag als bedankje geven voor het invullen van de enquête. Ik gebruik ze zelf bijna dagelijks en hoop dat ze jou ook veel moois gaan brengen. 

 

Wij kunnen ons, tijdens gesprekken en gebeurtenissen, snel verliezen in emoties en gevoelens. Of je nou iets op je werk wilt bespreken of in discussie bent met een dierbare, het is van belang dat je goed bij jezelf blijft en emoties niet de overhand laat nemen. Hoe kun je helder blijven nadenken en het overzicht terugpakken? 

 

Tool 1

Zet het op een stoel en zoom uit

Door de situatie in jouw hoofd of fysiek (schrijf het op een blaadje) op een stoel te zetten, kun je letterlijk ruimte creëeren tussen jou en de gebeurtenis. Je neemt afstand, kunt eromheen lopen en dat maakt het veel makkelijker om te zien wat er werkelijk speelt. Het uitzoomen brengt overzicht. 

Wat zie je dan? Omschrijf de situatie? Omschrijf ‘m ook alsof het niet jou, maar een ander overkomt.

Welke oplossingen zijn er mogelijk? En welke nog meer?

 

Tool 2

Zakelijke en persoonlijk

Vaak trekken we iets persoonlijk aan, terwijl het helemaal niet zo bedoeld is. Allerlei aannames, oude overtuigingen, emoties en gevoelens spelen hierin parten. Als we teruggaan naar de situatie op de stoel. Hoe is het als je dit zakelijk bekijkt in plaats van persoonlijk? Haal de emotie eraf. Dit is een zakelijke overeenkomst. Vaak lukt het dan beter om, soms voor de hand liggende, oplossingen te zien. 

Hopelijk heb je er iets aan! 

Vragen? Stel ze gerust.

Liefs Linda

 

Linda Oudendijk | 0634192496  | www.letsletitallout.com

| info@letsletitallout.com | Schaamteloos leven

Facebook | InstagramLinkedIn

Linda_Portretten-5.jpg
bottom of page